Automatiseren met Robocorp

De cloud-rpa partner van VionA

Veel applicatie draaien tegenwoordig in de cloud en worden via browsers benaderd. Er zijn RPA software ontwikkelaars die specifiek op deze behoefte inspelen. Een ervan is Robocorp. Waarom VionA voor een partnership met Robocorp kiest en wat je ermee kunt lees je hier.

Wat is Robocorp?

Robocorp is een softwarebedrijf die RPA software heeft ontwikkeld voor het aansturen van automatiseringen vanuit de cloud. Hierdoor kunnen automatiseringen snel werken en zijn ze onbeperkt schaalbaar.

Wat zijn de voordelen van het automatiseren met Robocorp? 

Robocorp biedt meerdere voordelen ten opzichte van traditionele RPA software pakketten zoals UiPath.

  1. Een van de grootste voordelen is dat er geen installatie op lokale systemen nodig is. Een gebruikersnaam en wachtwoord is meestal voldoende om aan de slag te kunnen. Je hebt dan ook niet later met updates te maken.
  2. Je kan snel een automatisering bouwen in Robocorp. Hierdoor zijn de ontwikkelkosten vaak lager dan bij een traditioneel pakket.
  3. Doordat de robots in de cloud worden gestart zijn ze altijd voorzien van de laatste beveiligingsupdates en bovendien praktisch onbeperkt schaalbaar. Hierdoor kun je indien nodig in korte tijd veel taken uitvoeren.
  4. Naast RPA kan Robocorp ook goed praten met API's. Dit biedt veel mogelijkheden als je altijd vanuit hetzelfde systeem taken wilt uitvoeren in verschillende andere systemen.
  5. Robocorp heeft veel aandacht besteed aan de foutafhandeling. Hierdoor is snel te herleiden waarom een bepaalde taak niet goed is uitgevoerd en kan dit ook snel gecorrigeerd worden.

Is het veilig om met RPA van Robocorp te werken?

Robocorp heeft veel geïnvesteerd in de veiligheid van het platform en systemen. Alle data wordt versleuteld (TLS) verwerkt en is daardoor niet onderweg te lezen. Toegang tot specifieke processen en data is in rollen in te delen en er is een kluis voor gevoelige informatie zoals wachtwoorden. Ook op het gebied van compliance en privacy voldoen ze aan de hoogste eisen waaronder de EU-standaard GDPR. Hierdoor kun je met Robocorp taken laten uitvoeren met AVG gevoelige data.

Kan ik zelf automatiseren met Robocorp?

Ja, sterker nog, ze hebben een gratis variant om met een eerste robot aan de slag te kunnen. Het vergt een basis programmeerkennis, maar vooral procesinzicht om een RPA robot te kunnen bouwen.

Automatiseren met Robocorp als een dienst

VionA heeft de techniek en kennis in huis om je volledige automatisering als een dienst te leveren, al dan niet met Robocorp. We kunnen hierin volledig ontzorgen vanaf het zoeken naar automatiserings potentie binnen je organisatie, tot het permanent monitoren van de door ons gebouwde oplossingen en alles ertussen. Naast RPA omvat dit ook bijvoorbeeld het adviseren in je processen, bouwen van formulieren en oplossingen om je proces beter te laten verlopen en trainingen. Je vind hier meer over deze aanpak. Kijk verder op onze site voor alle mogelijkheden en inspiratie voor mogelijk interessante processen.