Bedrijfsscan

Snel inzicht in het verbeterpotentieel van
jouw administratieve processen!

Wat is de VionA bedrijfsscan?

De VionA bedrijfsscan is een scan van alle administratieve processen binnen je organisatie om te onderzoeken of deze efficient verlopen.

Een Lean Six Sigma consultant komt, afhankelijk van het aantal afdelingen, een halve of hele dag langs bij je bedrijf. Alle processen worden eerst hoogover in kaart gebracht, daarna kijken we graag even mee op de afdeling om te zien hoe de processen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Het geheel wordt uitgewerkt in een mooi overzicht waarin je scherp hebt hoe je hoofdprocessen eruit zien, en waar er verbeterpotentieel zit in organisatorische en technische zin. We nemen namelijk ook mee of bepaalde (delen) van het proces zich lenen voor automatisering. Hetzij met je eigen systeem, een bestaand pakket, of met RPA.

We plannen nog een korte call in om dit overzicht door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden.

VionA Bedrijfsscan processen in kaart bij klant

Voor wie is een bedrijfsscan?

Voor wie niet! Het is voor elke bedrijf goed om af en toe de processen door te lichten. Het is een goed idee dit door een externe partij te laten doen, omdat deze met een frisse blik hiernaar kunnen kijken.

Er is verbeterpotentieel, en nu?

Als je graag aan de slag wilt met het verbeterpotentieel uit de bedrijfsscan plannen we een vervolg in waarin we gaan bepalen welke verbeteringen we beet willen pakken en hangen hier een prioriteit aan. Per verbetering zorgt VionA dan voor een plan van aanpak met wat we gaan verbeteren, hoe, en wat de investering is die hier tegenover staat. Door het in brokken op te knippen kunnen we al snel impact maken!

Helpt VionA mij dan ook met mijn organisatorische issues?

Als onderdeel van het project neemt VionA ook de organisatorische issues in de processen mee. Medeoprichter Sam heeft jarenlange ervaring met procesverbeteringen in verschillende industrieën en is onder andere Lean Six Sigma Black Belt opgeleid. Hij kan je helpen met het verbeteren en standaardiseren van de processen, zodat deze klaar zijn voor de toekomst en eventueel voor verdere automatisering.

Wil je ook weten hoe jouw organisatie ervoor staat? Neem dan contact op, of plan meteen een afspraak in voor een intake gesprek!