De voordelen van RPA

Ook voor jouw organisatie!

RPA, of Robotic process automation heeft een aantal grote voordelen, maar daarnaast zijn er nog meer redenen om voor RPA te kiezen als oplossing!

RPA bespaart kosten

een robot kan sneller en voor een lager 'uurtarief' processen uitvoeren dan een mens. Bij VionA betaal de door middel van een SLA met vast kosten per maand, zodat deze kosten altijd inzichtelijk en voorspelbaar blijven. We hebben en tool ontwikkeld zodat je een indicatie hebt wat de specifieke besparing is voor jouw proces.

RPA robots werken foutloos

eenmaal goed ingericht, maken RPA robots geen typfouten, slaan geen stappen over, selecteren niet het verkeerde mailtje, openen niet het verkeerde bestand, ... Er zijn dan ook genoeg voorbeelden van RPA robots die werk overnemen waar weliswaar geen hoge volumes in omgaan, maar wel hoge eisen hebben aan nauwkeurigheid.

De terugverdientijd van een RPA robot is kort

Bij VionA bestaan de kosten voor een RPA robot uit implementatiekosten en daarnaast een maandelijkse fee voor de licentie en technische ondersteuning. We rekenen vooraf voor de door hoe snel je de implementatiekosten terug verdient en daarnaast wat je maandelijks bespaart door het inzetten van de RPA robot. In de meeste gevallen verdien je deze binnen een jaar terug, waarbij je vanaf de eerste maand uiteraard al kosten bespaart ten opzichte van een medewerker.

RPA verlaagt de werkdruk van medewerkers

Doordat RPA robots de herhalende administratieve taken kunnen overnemen, blijft er meer tijd over voor medewerkers om te werken aan andere, belangrijkere zaken. Zeker in tijden van arbeidskrapte biedt dit dan ook grote voordelen!

Werk wordt leuker door RPA

Juist de saaie, herhalende klusjes waar je niet op zit te wachten zijn vaak de processen die het meest geschikt zijn voor RPA. Hierdoor hoeven medewerkers dit niet meer uit te voeren, wat een positieve uitwerking heeft op de tevredenheid van de medewerkers!

Een RPA robot werkt wanneer jij wilt

Processen kunnen worden uitgevoerd wanneer je maar wilt, dus ook 's nachts en in het weekend, zodat medewerkers de volgende ochtend gelijk met de verwerkte informatie aan de slag kunnen

RPA robots kunnen snel worden geïmplementeerd

Doordat er geen koppelingen worden gelegd ben je met RPA niet afhankelijk van externe software partijen. Hierdoor kun je snel schakelen. Daarnaast hoeven er geen complete databases gekoppeld te zijn voordat een eerste automatisering draait, maar kan je makkelijk stapsgewijs processen vast door de RPA robot op laten pakken.

Informatie wordt discreet behandeld door een RPA robot

Gevoelige informatie zoals financieel- of personeelsgerelateerd willen we niet zomaar door iedereen laten verwerken. Hierdoor zie je dat er om deze afdelingen vaak veel simpel werk alsnog handmatig wordt verwerkt door medewerkers die veel beter met andere zaken bezig kunnen zijn. een RPA robot biedt hier uitkomst en is vaak alsnog rendabel doordat de robot processen van mensen met een relatief hoog uurtarief overneemt.

Wil je praktijkvoorbeelden zien voor jouw branche, klik dan hier